evolutionism vs creationism

In jos

evolutionism vs creationism

Mesaj  Cotorogea la data de Lun Ian 28, 2013 10:00 am

"Președintele Asociației de Studii a Originilor din Italia, ing. Stefano Bertolini a susținut, la finele săptămânii trecute, o serie de prezentări pe tema Creației, la Universitatea Populară I. Dalles din Capitală.

Evenimentul a fost organizat de Departamentul Școala de Sabat al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea în colaborare cu Asociația Studențească AMiCUS cu scopul de a argumenta poziția creaționistă vizavi de originea umanității, Bertolini a luat în discuție chestiunea evoluției, a vârstei Pământului, atingând totodată și subiectul originii raselor.

Seminarele, generoase în trimiteri la studii științifice, s-au remarcat prin abundența de citate din lucrările celor mai cunoscuți adepți ai evoluționismului care recunoșteau problemele majore cu care se confruntă această teorie. De exemplu, teoria generației spontane care încearcă să explice abiogeneza (apariția vieții din materie anorganică) este contestată chiar de oamenii de știință adepți ai evoluționismului care au calculat că probabilitatea apariției instantanee a vieții este 1 din 10 urmat de 40 000 de zerouri, deci practic zero.

Prezentatorul a citat alți evoluționiști care declarau că absența formelor tranziționale, așa numitele verigi lipsă între reptile și păsări de exemplu sau între păsări și mamifere, deși armate de paleontologi au căutat cu disperare zeci de ani aceste verigi, anulează așa numitul arbore al evoluției. Darwin însuși a declarat că absența acestor verigi ar dărâma cu totul teoria evoluționistă și că este o problemă de timp până când aceste verigi vor fi descoperite. Aceste verigi lipsă nu numai că nu au fost descoperite ci cercetările recente au descalificat inclusiv cele câteva fosile declarate tranziționale cum ar fi cunoscuta Archaeopteryx. Paleontologii au încercat să o transforme într-un dinozaur cu aripi însă, recent, tot paleontologii evoluționiști au descalificat-o: “Este o pasăre, o paseriformă și nici o paleotrăncăneală nu va schimba acest lucru”. (Alan Feduccia, evoluționist, autoritate recunoscută pe plan mondial în studiul păsărilor, North Carolina University of Chapel Hill).

Prezentarea care a încheiat trilogia „Origini" a atacat câteva idei larg susținute, cu privire la rase. „Dacă luăm oricare două persoane, de oriunde din lume, maximul diferențelor genetice care există între ei va fi de 0,2%," a declarat Bertolini , argumentând că cea mai mare parte a diferențelor care pot exista între rase, există în orice grup etnic / lingvistic, de oriunde pe glob.

Pe parcursul celor trei prezentări Stefano Bertolini a adus dovezi din genetică, paleontologie, chimie, biologie, antropologie care, judecate fără presupoziții, fac ca Modelul Creaționist să aibă mai multă greutate decât cel Evoluționist. Astfel, a concluzionat el, e nevoie de o credință mai mare să fii evoluționist decât să fii creaționist."
sursa: http://www.adventist.ro/index/prima-pagina/7294-iti-trebuie-mai-multa-credinta-sa-fii-evolutionist-decat-creationist-2.html
Astept momentul cand voi putea citi astfel de articole pe site-urile ortodoxe romanesti.

Cotorogea

Mesaje : 11
Data de înscriere : 14/11/2012

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum