Scanarea si editarea cartilor pentru share-uire

In jos

Scanarea si editarea cartilor pentru share-uire

Mesaj  pastor la data de Sam Feb 09, 2013 1:30 am

Dacă tot veni vorba de împărtăşit altora cărţile pe care le-am citit în ultima vreme, m-am gândit că ar fi de folos să vă învăţ două metode simple prin care să puteţi veni în sprijinul celor care doresc să citească o carte bună, dar nu au finanţe să o cumpere sau timpul necesar să se dedice cititului unei cărţi, ci pur şi simplu vor să se plimbe cu tableta după ei şi să citească, din când în când, câte ceva. Deci...

1. Primul pas ar fi scanarea cărţii respective. Asta se paote face cu: un scaner bun şi rapid (pentru că e o metodă care ia ceva timp şi îţi trebuie puţin mai multă râbdare). Ar mai merge - cum fac eu - folosirea unui aparat foto bun cu trepied şi lumină bună; e metodă mult mai rapidă, dar atenţie: stabilirea de la început a unei focalizări optime de apx. 50 cm de carte pentru ca să nu vă iasă şi degetele care ţin paginile strâns ca să nu facă carte burtă la mijloc şi cuvintele din interiorul paginii să nu poată fi înţelese.
* condiţii pt o scanare optimă: a) Cartea trebuie să stea cât mai dreaptă şi mai întinsă; b) DPI folosit de ambele aparate să fie de min. 200, dacă nu 300.
2. Al doilea pas: editarea imaginilor. Dacă imaginile fotografiate sunt puţin învârtite nu ar trebuie să fie vreo problemă, dar dacă găsiţi pagini rotite mai mult de 3-4 grade, cel mai bine refotografiaţi-o; dacă aveţi Picasa 3, face rotirea la orice grad fără să modifice DPI-ul imaginii. Scoateţi marginile inutile ale fotografiilor (ex. degete, covor, birou etc), astfel încât să rămână cât mai mult din text şi mai puţin din enviroment!
3. introducerea imaginilor - după denumirea lor în ordinea paginaţiei cărţii - într-un program de recunoaştere a textului. Eu recomand ABBY 10 pe care îl puteţi descărca de aici ca torent si apoi instala; este foarte fidel, citeşte diactritice româneşti şi nu durează mult recunoaşterea şi transformarea în PDF.
*Mai puteţi folosi orice alt OCR aveţi, de la softul scanerului, a imprimantei etc.
** Salvarea/exportarea rezultatului poate fi WORD sau direct PDF - pdf-ul poate încheia de multe ori o astfel de lucrare.

----------dacă dorim să mai insistăm puţin şi să ne prezentăm celorlalţi cu mult mai multă precizie şi variante de a parcurge cărţile date spre lecturare atunci avem nevoie şi de :
4. InDesign CS6, un program foarte stufos şi foarte evoluat cu care, odată ce aţi învăţat să lucraţi, puteţi să vă face propria carte, revistă, site, publicaţie etc. super simplu şi super eficient. După ce îl procuraţi, eventual de aici, http://ca.isohunt.com/download/446074249/indesign+cs6.torrent, introduceţi documentul word şi vă face pdf sau epub cu tot cu Tablă de materii (cuprins), index de termeni ş.a.

Spor la treabă şi vă aştept cu primele cărţi ca să facem o bibliotecă virtuală aici, pe forum!!! Idea


Ultima editare efectuata de catre pastor in Sam Feb 09, 2013 5:19 am, editata de 1 ori
avatar
pastor

Mesaje : 8
Data de înscriere : 03/01/2013

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

sau...

Mesaj  pastor la data de Sam Feb 09, 2013 5:06 am

mai simplu, dacă nu doriţi să lucraţi singuri şi să faceţi toţi paşii de la 3 în sus, puteţi apela la site-ul de documente Archive.org unde introduceţi rezultatul WORD exportat din Abby 10 si el va face singur alte formate: PDF, EPUB pentru tabletă, DJV pentru Ifone etc. Ideea e că toate aceste formate făcute automat de Archive au foarte puţină funcţionalitate, adică, de ex. Epub-ul lor nu are Table of contents, adică cuprins şi nu ştii niciodată unde să te duci ca să citeşti un alt capitol, ci doar începutul şi coperta.
E mai rapid şi mai comod, dar nu e de recomandat decât dacă vreţi să scăpaţi de a vă prezenta cu o carte întocmită ff citibil
avatar
pastor

Mesaje : 8
Data de înscriere : 03/01/2013

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Pentru cei ca nu se pot deplasa în constanţa

Mesaj  Admin la data de Mier Feb 20, 2013 12:12 pm

Şi pentru cei care nu vor putea ajunge iarăşi În Constanţa pe parcursul Semestrului al II-lea există soluţii pentru a reface creditele absenţelor şi a lucrărilor de seminar şi a putea participa în bune condiţii la examenul din vară. Soluţia la care m-am gândit este aceasta:

M-am gândit şi la problema celor care nu pot ajunge din cauza distanţei şi, întrucât eşti unul dintre ei, te anunţ că poţi participa la această lucrare de seminar pentru Teologia fundamentală în felul următor:

Îţi cumperi 5 cărţi pe care ţi le recomand şi le scanezi… transformi în PDF sau Epub şi le trimiţi prin acest mail pt viitoarea bibliotecă online a facultăţii noastre. Aşa câştigi 2 lucruri deodată: ai şi 5 cărţi bune în bibliotecă şi iei şi notă pentru TF ca să poţi intra în examen ok de data asta. Ce zici?

Cărţile pe care ţi le recomand ţie sunt:...


Le aştept pe toate în format pdf/epub până pe 7.3.2013 sau cel târziu 21.03.2013 când avem următoarea întâlnire şi centralizez munca fiecărui student. Până atunci toate cele bune şi spor la treabă!
avatar
Admin
Admin

Mesaje : 67
Data de înscriere : 25/09/2012
Varsta : 41
Localizare : Constanta

Vezi profilul utilizatorului http://ctcresearch.ro

Sus In jos

Constantenii care lucrează si nu ajung la cursuri...

Mesaj  Admin la data de Mier Feb 20, 2013 12:39 pm

...vor putea de asemenea să participe - pentru acumularea punctajului necesar primirii numărului de credite pentru absolvirea examenului de Teologie Fundamentală - la acest proiect, „Biblioteca teologică digitală”. Chiar dacă nu puteţi ajunge la facultate pentru a primi cărţile respective pentru scanare ...transformare PDF/Epub, puteţi să mă anunţaţi pe email, mailto: cosmin@wallpaintings.ro, şi vă voi indica anumite cărţi din biblioteca Arhiepiscopiei pe care le-am donat eu însumi cu ajutorul foştilor voştrii colegi şi care pot fi prelucrate chiar acolo.

Un mic efort pentru promovare poate face oricine! Eu am găsit soluţii, voi găsiţi-vă timp să abordaţi una dintre ele!

SUCCES...uri!
avatar
Admin
Admin

Mesaje : 67
Data de înscriere : 25/09/2012
Varsta : 41
Localizare : Constanta

Vezi profilul utilizatorului http://ctcresearch.ro

Sus In jos

mai pe larg

Mesaj  Admin la data de Joi Feb 21, 2013 12:12 pm

revin cu explicaţii mai pe larg pentru începători:

1. fotografiem / scanăm cartea cu mare atenţie, cu rezoluţie mare; cartea fiind pusă drept ca să nu trebuiască îndreptată imaginea; lumina să fie bună - eventual la lumina zilei sau cu 2 lămpi de birou ori măcar cu o lampă în faţă ca să scapi de umbre. Este esenţial să ai fotografierea bună de la început, altfel totul iese prost: Abby nu îţi recunoaşte imaginile, dă erori, cartea nu poate fi citită etc. de aceea: FOTOGRAFIAZĂ PE ÎNDELETE, CU MARE ATENŢIE ŞI FĂRĂ MARE GRABĂ! Viteza medie ar trebui să fie undeva la 100 pg / max. 20 minute!

2. intri pe Microsoft Office 2010 cu click dreapta pe o poză la deschide cu şi corectaţi marginile unde apar degete sau covoare etc.

3. intri pe linkul dat, Zip Abby şi descarci Abby 10. vezi că antivirusul s-ar putea să vadă fişierul crack ca troian. îl laşi să meargă sau scoţi puţin antivirusul ca să îl lase în pace. după ce îl descarcă, deschizi directorul şi-l instalezi fără să-l laşi să pornească, închizi după instalare şi copiezi cele 5 fişiere din directorul crack în directorul C:\Program Files\ABBYY FineReader 10 şi gata. merge

intri în Abby 10, dai OPEN, selectezi toate pozele, mai puţin coperţile şi după ce le încarcă şi recunoaşte dai SAVE ca PDF simplu (nu PDF/A); apoi ca Word şi gata

!!! FOARTE IMPORTANT !!! Ar trebui să te mai uiţi peste pdf si paginile cu probleme să le refotografiezi, apoi aşa refăcute bagate in Abby. Formatul PDF FINAL al cartilor trebuie să le avem text nu doar pdf imagine, căci nu se poate căuta în interiorul ei, nu ştim unde să căutăm un cuvânt anume.

4. intri pe linkul ăsta şi descarci alt program ca să pui pdfului şi coperţile. după instalare SONIC pdf Creator . deschizi pdf-ul rezultat cu Sonic Pdf şi adaugio pagină goală în faţă şi una în spate, iar în acestea inserezi coperţile.

PS: pasul 4 poate fi făcut şi în locul pasului 3, dacă aveţi erori care nu pot fi remediate cu Abby (nu vă recunoaşte paginile scanate - care pot fi prost scanate, strâmbe etc. SCANAREA E FOARTE IMPORTANTĂ, TREBUIE FĂCUTĂ CU MARE RESPONSABILITATE!)
poţi intra direct în directorul cu imagini, le selectezi pe toate, inclusiv coperţile (în ordinea în care o să apară ca şi carte) şi dai print. la imprimantă alegi SONIC PDF şi apoi dai calea unde şi cu ce nume să le salveze. după ce e gata, faci mai departe pasul 4. te uiţi la toate paginile pentru că s-ar putea în acest mod ca unele pagini să fie învârtite; cu Sonic Pdf le roteşti şi dai salvare peste.

cam atât. fişierele rezultate le trimiteţi pe mail sau, dacă sunt prea mari pe TRANSFER.RO sau https://www.wetransfer.com/

SPOR LA TREABĂ!


Ultima editare efectuata de catre Admin in Joi Mar 21, 2013 12:27 pm, editata de 2 ori
avatar
Admin
Admin

Mesaje : 67
Data de înscriere : 25/09/2012
Varsta : 41
Localizare : Constanta

Vezi profilul utilizatorului http://ctcresearch.ro

Sus In jos

Lista cartilor - studentilor

Mesaj  Admin la data de Dum Mar 03, 2013 11:00 pm

Pentru că cei care au început deja această activitate practică de digitalizare a cărţilor pentru Biblioteca virtuală de teologie şi-au făcut lucrarea cu seriozitate, m-am gândit că trebuie cunoscuţi de colegi şi daţi ca exemplu. Aveţi lista cărţilor şi a studenţilor implicaţi (până acum!) aici http://www.ctcresearch.ro/files/Download/lista%20carti.htm
Am trimis deja încurajarea pe email că cei care au făcut această lucrare cu seriozitate sunt scutiţi de orice altă implicare (lucrare, prezenţă etc) şi doar prezentarea la examen va fi suficientă.
Mulţumesc oricum pentru efort tuturor celor care s-au achitat deja de această lucrare practică, iar pe ceilalţi îi aştept să valorifice cumva încrederea pe care v-am dat-o de a vă revanşa pe sem. 2!
avatar
Admin
Admin

Mesaje : 67
Data de înscriere : 25/09/2012
Varsta : 41
Localizare : Constanta

Vezi profilul utilizatorului http://ctcresearch.ro

Sus In jos

Re: Scanarea si editarea cartilor pentru share-uire

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum